2022.04.21.

Átvette megbízólevelét Süli János – 2022. 04. 20.

Átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét Süli János április 19-én, Pakson. Dr. Bencsik Lajos, a Tolna Megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnöke ezt megelőzően ismertette a választás eredményét. Elmondta, hogy Tolna megye 3. számú választókerületében eredményes volt az április 3-án megtartott országgyűlési választás. Az 58863 szavazásra jogosult állampolgárból 40606 voksolt, ami 68,98 százalékos részvétel, 39856 érvényes szavazatot adtak le az öt jelöltre. Süli Jánost, a Fidesz-KDNP jelöltjét 25102 szavazattal, az összes leadott érvényes szavazat 62,98 százalékával Tolna megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerülete országgyűlési képviselőjének választották. A megállapított választási eredmény ellen fellebbezés nem érkezett, így az egyéni választókerületi választási eredmény 2022. április 11-én jogerőre emelkedett. A választás eredményének ismertetése után dr. Bencsik Lajos átadta a megbízólevelet Süli Jánosnak, aki megköszönte a szavazóknak a részvételt és a bizalmat.

Süli János újságírói kérdésre megerősítette a korábban parlamenti kérdésre adott írásos válaszában foglaltakat, miszerint a Roszatom megerősítette a Paks II. projekt melletti elkötelezettségét. Kitért arra, hogy az Oroszországot sújtó nemzetközi szankciók nem érintik az atomenergetika területét, illetve, hogy a beruházás nemzetközi beszállítói is egyértelműen kinyilvánították, hogy folytatni kívánják az együttműködést. Ahogy arról korábban is írtunk, a turbinát az amerikai–francia GE–Alstom, az irányítástechnikát a francia–német Framatome-Siemens konzorcium szállítja. A Paks II. beruházásért felelős miniszter a térség jövőjét illetően azt mondta: a legfontosabb, hogy folytatódjon a már megkezdett beruházás, a meglévő négy blokk sikeresen üzemeljen, és folytatódjon tovább a térségfejlesztés. Említette egyebek mellett a Közép Duna Menti Kiemelt Térség településeit, a Paks-Kalocsa Duna-híd és a kapcsolódó utak építését, a kerékpárút-hálózatfejlesztését, valamint a paksi munkákat. Arról is beszélt, hogy a településekre számtalan pályázati forrás érkezik a Magyar Falu Programban, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban is.

Forrás és fotó:https://www.telepaks.net/2022/04/19/atvette-megbizolevelet-suli-janos-2/

2022.04.19.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram