Fenntartható együttműködések a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben: tájékoztató a KAP-RD50-1-24 kódszámú pályázatról és működő jógyakorlatokról

2024. július 17-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Vármegyei Szervezete és a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., a Magyar Szociális Farm Szövetséggel együttműködve Fenntartható együttműködések a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben: tájékoztató a KAP-RD50-1-24 kódszámú pályázatról és működő jógyakorlatokról címmel szakmai fórumot szervezett, Dunaföldváron.

 

Az eseményt Vendégh Edit, a társszervező NAK Tolna Vármegyei Szervezetének elnöke (egyben az esemény moderátora), valamint Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere nyitotta meg. A köszöntőbeszédek után Társadalmi vállalkozások fejlesztésének támogatása címmel Tószegi Orsolya, az Agrárminisztérium agrárfejlesztési referense tartott előadást, illetve válaszolta meg készséggel a résztvevők és előadók által feltett tisztázó kérdéseket, az esemény fókuszában álló KAP-felhíváshoz kapcsolódóan.

Ezután Hogyan építsünk fel egy szociális farmot? A komáromi Kemence Egyesület sikertörténete és gyakorlati tapasztalatainak bemutatása címmel Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület elnöke, a Magyar Szociális Farm Szövetség alelnöke prezentált, bemutatva egy hazai, inspiráló jógyakorlatot.

Ezt követően Fenntartható együttműködések települési környezetben címmel Grónay Andrea Mária, a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője adott elő. Prezentációjában kiemelte, hogy a KDMFÜ Nonprofit Kft. 2020-as megalakulása óta, számos projektjének keretében dolgozik aktívan azon, hogy a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséghez tartozó 99 (Bács-Kiskun, Fejér és Tolna vármegyei) településen fenntartható, szektorközi együttműködéseket generáljon, segítse ezek elindítását és hosszútávon fenntartható működését.

Az esemény utolsó szakmai programpontjaként, Közfoglalkoztatás - Szociális Farm 2024. A Sorsfordító Szolgáltató Központ tevékenysége Kiskőrösön címmel Opauszki György, a Sorsfordító Szolgáltató Központ Igazgatótanácsának tagja tartotta meg előadását, bemutatva egy kiemelkedő, a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség területén működő jógyakorlatot.

A szakmai fórumon résztvevőknek lehetőségük nyílt arra – kapcsolati hálójuk bővítése mellett -, hogy az előadók felé további kérdéseket és észrevételeket fogalmazzanak meg, valamint személyes egyeztetéseket kezdeményezzenek.  

A főszervező, Majoros Zsuzsanna, a KDMFÜ Nonprofit Kft. szakmai igazgatójának koordinálásában egy rendkívül sikeres, informatív és inspiráló szakmai nap valósult meg. A rendezvénynek a jövőben biztosan lesz folytatása, hiszen a cél közös: minél több, térségi piaci szereplőhöz, illetve szociális, valamint civil szervezethez eljutni és eljuttatni a különböző támogatási lehetőségeket, jógyakorlatokat.

Fenntartható együttműködések a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben

Tisztelt Partnereink!

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (KDMFÜ Nonprofit Kft.) 2020-as megalakulása óta, számos projektjének keretében dolgozik aktívan azon, hogy a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséghez tartozó 99 (Bács-Kiskun, Fejér és Tolna vármegyei) településen fenntartható, szektorközi együttműködéseket generáljon, segítse ezek elindítását és hosszútávon fenntartható működését.

A közeljövőben – pozitív társadalmi és gazdasági hatás generálása mellett – erre kitűnő lehetőség nyílhat a KAP-RD50-1-24 kódszámú pályázat keretében.

Célunk, hogy a hamarosan megjelenő felhívás hírét minél több, térségi piaci szereplőhöz, illetve szociális és civil szervezethez eljuttassuk, ennek érdekében 2024. július 17-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezete és a KDMFÜ Nonprofit Kft. szervezésében, a Magyar Szociális Farm Szövetséggel együttműködve tájékoztató esemény kerül lebonyolításra, melyen – többek között – bemutatjuk a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató, jelentős társadalmi hatást generáló helyi közösségek – például a szociális farmok és szociális szövetkezetek – tevékenységét is.

A szakmai program részeként bemutatkozik a KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. is, valamint két, elismert jógyakorlatot is megismerhetnek a résztvevők.

A szakmai esemény időpontja: 2024. július 17., 10:00-12:00

A szakmai esemény helyszíne: Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő terem (7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u 2.)

A résztvevők a szakmai előadások mellett kérdéseket tehetnek fel az előadóknak, és közvetlenül tájékozódhatnak a különböző pályázati és együttműködési lehetőségekről.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy regisztrációját az alábbi linken keresztül tegye meg, 2024. július 15-ig:    REGISZTRÁCIÓ

A rendezvény részletes programját a csatolt Programtervben tekintheti meg.

Megtisztelő jelenlétére számítunk, és bízunk benne, hogy sok érdeklődővel találkozhatunk ezen az izgalmas és informatív eseményen!

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram