Szlovák-magyar együttműködés társadalmi vállalkozás témában

A SocIn projekt 2022. január 1. és április 30. között került lebonyolításra a Fórum Kisebbségkutató Intézet (FKI) valamint a KDMFÜ Nonprofit Kft. (KDMFÜ) együttműködésében. Célja, hogy új podcast szolgáltatással (hang és videó) támogassa új ötletek és kezdeményezések létrejöttét társadalmi innovációk és társadalmi vállalkozások témában. 

A projekt megvalósulása további szlovák-magyar, társadalmi innovációra fókuszáló együttműködések, projektek generálását tette lehetővé. Ennek érdekében a projekt fő eleme egy podcast-stúdió létrehozása Somorján, az FKI székházában és egy részletes podcast-terv készítése volt 1 évre, melynek tervezésében és kivitelezésében felhasználták a KDMFÜ beágyazottságát a társadalmi innovációs ökoszisztémába, magyarországi és nemzetközi szinten egyaránt. Megvalósul továbbá egy online SocIn konferencia a társadalmi innovációk és társadalmi vállalkozásokkal kapcsolatos témák legfontosabb szereplőinek összekötésével.

A projektpartnerség mindkét tagjának prioritásai közé tartozik a társadalmi innovációk és társadalmi vállalkozások támogatása, és ennek érdekében mindkét partner szükségét érezte új technológiák bevonásának ebbe a tevékenységbe. Az FKI kiemelt fontosságú szervezete a szlovákiai magyar közösségnek. 1996-os megalakulása óta szerves részévé és gyakran segítőjévé vált a szlovákiai magyar civil szervezetek fejlesztésének. A KDMFÜ 2020. óta működik, ezalatt elkészítette a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség Fejlesztési Koncepcióját (2021-2035), Stratégiai és Operatív Programját (2021-2027). Az OP-ban több olyan program is szerepel, ami a társadalmi innováció térségi előmozdítását, illetve társadalmi vállalkozások fejlesztését támogatja.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram