2021.10.29.

Az EB elnöke szerint is szükség van az atomenergiára – 2021. 10. 26.

Ursula von der Leyen szerint a klímavédelmi célkitűzések teljesítése csak az atomenergia jövőbeni felhasználásával együtt képzelhető el.

A klímavédelmi célkitűzések teljesítése csak az atomenergia felhasználásával együtt képzelhető el – hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke az uniós állam- és kormányfők múlt heti csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatóján. 

Szükségünk van a jövő energiamixében az atomenergiára, ami egy stabil és biztonságos energiaforrás

– idézte Ursula von der Leyent a Fidesz EP-képviselője, aki kedden kiadott közleményében azt írta: ez is bizonyítja az atomenergia mellett következetesen kiálló, a rezsicsökkentést és az ellátásbiztonságot előtérbe helyező magyar kormány energiapolitikájának helyességét.

Gyürk András szerint a kibontakozó energiaválságban felértékelődött az atomerőművek által biztonságosan és kibocsátásmentesen előállított áram, ami az Európai Unióban 26, Magyarországon 46 százalékos arányt ért el. Az atomenergia az elmúlt hetekben, hónapokban stabilitást nyújtott az energiapiacokon, ami a megújuló energiaforrások volatilitása miatt kiemelt fontossággal bírt.

Az EP-képviselő emlékeztetett: 2021 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök kezdeményezésére közös levélben fordult az Európai Bizottsághoz hét uniós tagállam, amelyben felszólították a brüsszeli testületet, hogy fejezze be az atomenergia hátráltatását. Két hete pedig Magyarország részvételével tíz tagállam gazdasági és energiapolitikai miniszterei tettek közzé manifesztumot az atomenergia megőrzésének abszolút szükségessége mellett.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/2021/10/az-eb-elnoke-szerint-is-szukseg-van-az-atomenergiara                     2021. október 26.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram