2024.02.15.

Az önkormányzatok energetikai döntéseit segítette a fórum

Dr. Koncz Zsófia szerdán Dombóváron járt. Az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese az Országos Energetikai Fórum Tolna vármegyei programjának résztvevőit köszöntötte a helyi művelődési házban. Felszólalásában kiemelte, hogy az ukrajnai háború és az uniós szankciók nyomán kialakult energia-válsághelyzet kezelése és megoldása minden ország, így hazánk számára is jelentős kihívást jelent. Ugyanakkor a magyar családok a rezsicsökkentésnek köszönhetően Európában a legolcsóbban jutnak áramhoz és gázhoz.

Kiemelt feladatomnak tartom, hogy választókerületem polgármestereit abban is támogassam, hogy első kézből értesülhessenek az energiaügyeket, energiapiacot érintő eseményekről, illetve az energiahatékonyság javítása érdekében elérhető megoldásokról, lehetőségekről – ezt már Potápi Árpád János mondta el. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is felszólalt a Tolna vármegyei polgármestereknek szervezett szakmai programon, amelynek kezdetén Pintér Szilárd is köszöntötte a jelenlévőket.

Dombóvár polgármestere azt mondta, hogy bár még mindig jóval magasabbak az energiaárak, mint a háborút megelőzően, a kormányzati közbeszerzésnek köszönhetően jelentős segítséget kaptak az önkormányzatok: jóval kedvezőbb szerződéseket köthettek 2023-ra és 2024-re is.

A fórum szakmai előadásokkal folytatódott. Az önkormányzatokkal kapcsolatos energetikai kihívások kezelésére a jövőben hangsúlyosabb figyelmet fordítani kívánó MVM Csoport vezetői, illetékesei adtak tájékoztatást, valamint az előadások után szívesen válaszoltak a településvezetők felmerülő kérdéseire.

A dombóvári szakmai fórum után Bátaapátiban folytatódott a program: dr. Koncz Zsófia és Potápi Árpád János a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóban járt. Megtekintették a világviszonylatban is elismerésre méltó technológiával készült létesítményt, amely a Paksi Atomerőműben keletkezett kis- és közepes radioaktivitású hulladék befogadására jött létre.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/02/az-onkormanyzatok-energetikai-donteseit-segitette-a-forum-galeriaval
2024. február 14.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram