2023.04.27.

Az új képzőközpont jó példa az együttműködésre

A témában érintett szervezetek képviselőinek részvételével tartotta meg Tolna Vármegyei Szakképzési Konferencia című tájékoztató rendezvényét a GRADUM Járműipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. Az eseményen jelen voltak a Tolna Megyei Szakképzési Centrum vezetői, és más, a szakképzésben, felnőttképzésben érintett szakemberek, képviseltette magát a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is.

Dr. Süveges Árpád a Permitto és az Ipsum-Tech Kft. (azon vállalkozások, amelyekkel közösen alapította meg a Tolna Megyei Szakképzési Centrum a GRADUM NKft-t) képviseletében tájékoztatta a megjelenteket a cégeknél évek óta zajló képzési fejlesztésekről. Mint mondta, képzési tevékenységük során azt vették észre, hogy a papír alapú oktatás egyre kevésbé igazodik a diákok igényeihez, ezért 2017-2018-ban tananyagfejlesztésbe kezdtek. A befektetett munka eredményeként olyan, a gyakorlatban is csiszolódott szakmai tartalmat sikerült összeállítaniuk, amely átfogja a járműipari ismereteket.

A Tolna Megyei Szakképzési Centrummal való együttműködés adott rá lehetőséget, hogy tananyagaikat szervezettebb formában, az intézményi képzésben résztvevő diákoknak is átadhassák.

Az is elhangzott, hogy a duális képzésben részt vevő diákok a sikeres szakmai vizsgákhoz szükséges ismereteken felül megismerkedhetnek a GRADUM műhelyekben fellelhető legmodernebb technológiákkal is, többek között a 3D nyomtatás alkalmazásával, a dróntechnológiával, a vízbázisú fényezéssel, a lézerszkenneléssel.

Az előadást követően, ahhoz csatlakozva, Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja, a duális képzőpartnerekkel való együttműködés, a vállalkozói igényekhez való igazodás fontosságát nyomatékosította. Mint mondta, a kölcsönös és eredményes együttműködés jó példája a GRADUM NKft., amely megmutatja, hogy a duális képzőhely hogyan tudja megvalósítani a teljes körű szakmai oktatást.

A rendezvény résztvevői megismerhették a GRADUM NKft. oktatási menedzsment programját, amely a felnőttek cégeknél zajló képzésének nyomon követését, az oktatásukkal kapcsolatos információk lekérését is lehetővé teszi a velük szerződésben álló szakképző intézmények számára.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2023/04/az-uj-kepzokozpont-jo-pelda-az-egyuttmukodesre
2023. április 21.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram