2024.06.18.

Bányai Gábor: fel kell készülni a vasút és útfejlesztés utáni gazdasági lehetőségekre és logisztikai kihívásokra

Kiskunhalason a Csipke Hotelben tartotta elnökségi ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, ahol dr. György László Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért Program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos és Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztos tartott előadást a gazdasági szektor lehetőségeiről a Bács-Kiskunban.

A jövőt munkával, a szakképzés és a vállalkozások fejlesztésével lehet építeni – írta a tanácskozásról Bányai Gábor kormánybiztos. A politikus szerint a vállalkozásoknak lépést kell tartania a technológiai versenyben, és ebben különösen fontos az agrárszektor és az élelmiszeripar fejlesztése. A kormánybiztos bejegyzésében jelezte, hogy fel kell készülni a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása és az M9 autópálya megépítése után a gazdasági lehetőségek kiaknázására és a logisztikai kihívásokra, amelyek egyes térségek kereskedelmi és ipari szerepét jelentősen felértékelheti a vármegyében. Óriási feladatnak nevezte, hogy a vármegyén belül kiegyenlítsék egyes térségek közötti gazdasági különbségeket, kihasználják a vállalkozásokban rejlő, egymáshoz viszonyított előnyüket, és vonzóvá tegyék azokat a többi vállalkozás és az ipar számára.


Forrás és kép:
https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2024/06/banyai-gabor-ules-kiskunhalas
2024.június 14.

    7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
    chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram