2022.01.04.

Brutális rezsinövekedéssel indult az év Közép-Európában, kivéve Magyarországon – 2022. 01. 04.

Óriási rezsinövekedést hozott az új év Közép-Európában, írja a G7 gazdasági hírportál. Az energiaárak növekedését a Magyarországon élők jobbára csak közvetve érzékelhetik, a környező országokban azonban a rezsiszámlán is meglátszódnak a világpiaci trendek – olvasható a Forbes cikkében.

A lap szerint a visegrádi térségben a lengyelek szenvedték meg a legjobban az áremelkedést, a 38 milliós országban becslések szerint 24 százalékkal emelkednek a villanyszámlák, míg a gázszámlák 54 százalékkal január elsejétől. Szlovákiában a lakosság által fizetett áram- és földgázárakat a kormány szabályozza: előbbinél 15, utóbbinál 24 százalékos növekedésre számíthatnak a szlovákok.

Csehországban kevésbé szabályozott az energiahordozók lakossági piaca, a fogyasztók emiatt különböző ütemben szembesülhetnek az áremelkedéssel. Az árak emelkedését az osztrákok sem ússzák meg, Bécsben a villanyszámla átlagosan 18 százalékkal emelkedik változatlan fogyasztás mellett, de a fővárosi szolgáltató 2022 végéig garanciát vállalt az új árak érvényben tartására.

Forrás:

https://mandiner.hu/cikk/20220103_g7_rezsi_magyarorszag_kozep_europa

2022. január 3.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram