2023.10.13.

Budapesten egyeztetett az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének vezérigazgatója

Budapesten találkozott Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója és Naoki Chigusa, az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének vezérigazgatója.

Jákli Gergely elnök-vezérigazgató Budapesten folytatott szakmai egyeztetést Naoki Chigusával, az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége (WANO) első számú vezetőjével (képünkön). A WANO vezérigazgatója tájékoztatást kapott a projekt aktuális státuszáról és a közeljövő feladatairól. A felek egyetértettek abban, hogy egyre több ország látja be: atomenergia nélkül nem teljesíthetők a klímavédelmi célok és a nukleáris termelőegységekre szükség van a nemzeti és globális ellátásbiztonság garantálásához.

A Paks II. Zrt. és a WANO szorosan együttműködik a nukleáris tapasztalatcsere területén. A WANO szakmai támogatást és kontrollt biztosít az atomerőművek üzemeltetőinek, ennek keretében rendszeresen, felülvizsgálatok során azonosítják a jó gyakorlatokat és a hiányosságokat a nukleáris létesítményekben. Ez a tapasztalatcsere már a tervezés és az építkezés során is hasznos, hiszen ezeknek az ismereteknek a segítségével megelőzhetők a nem kívánt események. A legutóbbi, áprilisi WANO workshop fókuszában is ez a tapasztalatcsere állt Pakson.

Forrás:
https://atombusiness.hu/atombusiness-belfold/budapesten-egyeztetett-az-atomeromu-uzemeltetok-vilagszovetsegenek-vezerigazgatoja
2023. október 12.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram