2023.09.01.

Bulgária kulcsszerepet játszik hazánk energiaellátásának biztonságában

Bulgária kulcsszerepet játszik Magyarország energiaellátásának biztonságában. A hazánkba irányuló földgázszállítás, hazánk biztonságos földgázellátása ugyanis nem lenne lehetséges a Török Áramlat földgázvezeték nélkül, ami Bulgárián vezet keresztül – írta Szijjártó Péter kedden a Facebook-oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta:

„Mivel az elkövetkezendő években török, azeri és katari gázt is fogunk használni, s ezek mind Bulgárián keresztül fognak érkezni hazánkba, a bolgár tranzitszerep tovább fog növekedni. Ezért köszönetet mondtam ma új bolgár kollégámnak a megbízható tranzitszállításokért” – tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, megerősítették, hogy a jövőben is szorosan együtt fognak működni a nukleáris energia területén, hiszen mindkét ország üzemeltet atomerőművet és a jövőben is így kívánnak tenni, ráadásul a Paksra érkező nukleáris fűtőelem-szállítások is Bulgárián keresztül érkeznek Magyarországra.

A kétoldalú kapcsolataink kiválóak, azokat semmilyen probléma nem feszíti, maradjon is így – zárta bejegyzését a tárcavezető.

Forrás:
https://www.teol.hu/hazai-gazdasag/2023/08/bulgaria-kulcsszerepet-jatszik-hazank-energiaellatasanak-biztonsagaban
2023. augusztus 29.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram