2024.05.28.

Dinamikus mozgás várható az albérletpiacon is

A kalocsai ingatlanok felértékelődéséhez – az ingatlanértékesítőkhöz hasonlóan – úgy véli, jelentősen hozzájárulhat Tolna vármegye legnagyobb munkaadójának a Paksi Atomerőműnek a bővítése és az M6-os autópályacsatlakozás könnyebb és gyorsabb elérése is.

A következő hónapokra vonatkozóan azonban dinamikusabb mozgást vár: az albérletpiacon is jelentős érdeklődésre számít a Duna-híd átadását követően.

Azok a Paksi Atomerőműbe tartó munkavállalók, akik az első időszakban inkább csak bérelnének, Pakson jelenleg átlagosan 275 ezer forintért tudnak kiadó lakást vagy házat bérelni. A kiadó házak havi átlagos bérleti díja félmillió forint, a lakásoké viszont csak 180 ezer.

Ezzel szemben a kalocsai lakóingatlanok átlagos albérletára havonta 250 ezer forint, ami a házak 290 ezer forintos és a lakások 200 ezer forintos átlagos havi bérleti díjából áll össze. „Ez alapján arra számítunk, hogy sok bérlő találhatja meg a számításait a Duna túloldalán is Bács-Kiskun megyében, vagyis sok paksi munkavállaló Kalocsán köthet ki” – valószínűsíti Balogh László.

Forrás:
https://www.vg.hu/ingatlan/2024/05/uj-duna-hid-kalocsa-paks-ingatlanpiac
2024.05.27.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram