2023.06.29.

Egy év eredményeiről beszéltek a projektzáró napon

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térség agrárszektor fejlesztése, a precíziós mezőgazdasági technológiák bevezetésének és elterjesztésének lehetősége címmel tartott projektzáró napot a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség szerda délelőtt Pakson, az Erzsébet Nagyszállóban annak apropóján, hogy lezárult a program első szakasza.

Süli János, a térség országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy a mezőgazdaság az elkövetkező évtized stratégiai ágazata lesz. Dr. Gyuricza Csaba a MATE rektora szerint a projekt legfőbb célja, hogy a környékbeli tapasztalt gazdák számára olyan technológiákat mutasson be, amelyek révén jóval hatékonyabb termelést valósíthatnak meg a hazai energiaellátás egyik központi térségében.

A mostani rendezvényen az együttműködésben résztvevő partnerek képviselői az egyéves, május végén lezárult, agrárfejlesztést támogató program kutatásainak, szakmai rendezvényeinek eredményeiről számoltak be a jelenlévőknek, agrárszakembereknek, településvezetőknek.

A munka itt nem ért véget, források hozzárendelésével most kezdődhet igazán – emelte ki a rektor, aki a tervekről is beszélt, amely szerint a komplex régiófejlesztést segítő programot az egységes agrárfejlesztés érdekében szeretnék kiterjeszteni az ország többi területére is.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2023/06/egy-ev-eredmenyeirol-beszeltek-a-projektzaro-napon
2023. június 28.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram