2023.05.04.

Elektromobilitás a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2023. április 27-i tematikus online rendezvénye nagyon szorosan kapcsolódott az eBussed Interreg Europe projekt magyarországi akciótervének megvalósításához. Az akcióterv két területen javasolt előrelépést: egyrészt a digitális megoldások hazai alkalmazásában az elektromos busz közlekedés vonatkozásában, másrészt pedig a töltési infrastruktúra eltérő megoldásainak áttekintésében és azok reális hazai alkalmazási lehetőségeinek feltárásában.

A szakértői egyeztetésen résztvevők az elektromos buszközlekedés tanácsadóit és gyártóit képviselték akik a következő témákról számoltak be:

Prim-Vol Trade Kft.: a Solaris elektromos buszok szerepe a települések zöldítésében,

BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft.: a kínai gyártó emobilitási megoldásai, fejlesztési irányai,

Ikarus Electric Zrt.: Ikarus töltési koncepciók és azok reális alkalmazási lehetőségei,

Omnibusz Hungária Kft.: a Daimler Buses e-mobilitás megoldásai.

A pécsi Tüke Busz Zrt, valamint a Kaposvári Közlekedési Kft. vezérigazgatói ismertették saját városaik elektromos busz közlekedési, leginkább pedig kapcsolódó flottaüzemeltetési tapasztalatait.

A rendezvény szakmai előkészítését és moderálását a Clean Future Concept Tanácsadó Kft. szakemberei végezték.

A szakértői egyeztetés fontos volt a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség tömegközlekedésének elektromobilizációja miatt is, ahol leginkább kistelepülések igényeit kell figyelembe venni a Duna menti várostengelyek sajátosságai mellett.

Az eBussed projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg az Interreg Europe program keretében.

Forrás:
Elektromobilitás a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben – DDRIU
2023. május 2.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram