2023.05.24.

Először ad otthont hazánk a nukleáris szakma rangos eszmecseréjének, a Camp-nek

Először ad otthont hazánk az úgynevezett Camp-nek, a nukleáris szakma rangos eszmecseréjének. A rendezvényen a világ legjobb atommérnökei vesznek részt. A Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a nálunk felépülő blokkok biztonsági elemzéseit is éppen a Camp által biztosított kódokkal végzik.

Nukleáris biztonsági szakemberek találkoztak Budapesten az amerikai szakhatóság szervezésében. A Paks II. Zrt. vezére óriási lehetőségnek tartja, hogy az atomerőmű-építés előkészítési szakaszában is a legjobb szakemberektől tanulhatnak nemzetközi szakértőgárda által kialakított különböző programok, modellek, azok a Paks II. projekt építésénél alapvető szerepet játszanak, és ezek a modellek fogják garantálni azt, hogy az erőmű biztonságosan üzemeltethető lesz majd a jövőben. A Camp-en, vagyis a nukleáris szakma rangos eszmecseréjén a világ 30 országa képviseli magát.

„Együtt erősebbek vagyunk és magasabb fokú biztonságot tudunk elérni, mintha mindannyian magunkban dolgoznánk. Megtiszteltetés a szervezet számára, hogy az együttműködést a világ legjobb atommérnökeivel ezúttal Magyarországon folytathatják” – mondta a program koordinátora a Hír Tv-nek Magyarország már több éve tagja a Camp szövetségének. A szervezetnek jót tesz, hogy idén a Paks II. Zrt. vállalta el a házigazda szerepét. Nagyon fontos számunkra az is, hogy ellátogathatunk a Paksi Atomerőműbe egy műszaki túrára. Nagylelkű gesztus volt a Paks II. vállalat részéről ennek a megszervezése”. A résztvevők tehát ellátogatnak a Paksi Atomerőműbe, és megtekintik az új blokkok helyszínén zajló munkálatokat is.

Forrás:
HírTV
2023. május 23.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram