2023.07.26.

Felgyorsulhat a Paks II. Atomerőmű kivitelezése

Július elején elkezdődtek az úgynevezett résfalazási munkák a Paks II. Atomerőmű területén. Rákóczi Péter kommunikációs igazgató volt a Teol podcast adásának vendége.

Július elején elkezdődött egy 2,5 kilométer kerületű, egy méter vastagságú vízzáró fal építése, ami a föld alatt függönyként öleli majd körül az új atomerőmű blokkjait, a mélysége pedig akár a 32 métert is eléri – mondta el Rákóczi Péter a Teol legfrissebb podcast adásában.

A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: a résfal célja egyrészt biztosítani, hogy a talajvíz csak ellenőrzött módon és minimális mértékben juthasson be a munkagödörbe, másrészt megakadályozni, hogy a résfalon kívül lecsökkenjen a talajvíz szintje, ami az üzemelő négy blokk tekintetében kiemelten fontos feltétel. A résfalazási munkákat a komoly nemzetközi referenciákkal rendelkező, nagy múltú német Bauer cég magyarországi leányvállalata végzi.

Mindezen túl szó esett többek között a résfalazást megelőző szerződésmódosításokról, a kiszolgáló létesítmények építéséről, a Duna vízállásásról és hőmérsékletéről, nemzetközi konferenciákról, a törökországi Akkuyuban tett látogatásról és az atomenergia jövőbeni fontos szerepéről is.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2023/07/felgyorsulhat-a-paks-ii-atomeromu-kivitelezese
2023. július 25.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram