2021.09.15.

Fórumra és szüreti fesztiválra készülnek – 2021. 09. 15.

Szombaton rendezik meg a településen a hagyományos XVIII. Tájoló Napot és a Bodai Szüreti Fesztivált.

A program délelőtt a nagy aktivitású radioaktívhulladék-kutatással foglalkozó szakmai fórummal kezdődik. A faluházban Kovács Győző, Boda polgármestere, az NYMTIT elnöke megnyitóját követően Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter tart előadást a Paks II. projekt aktualitásairól. Ezt követően a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. ügyvezetője és kutatási osztályvezetője, majd a Pécsi Tudományegyetem docense beszél a megjelentekhez. A rendezvényre ezúttal is 11 településről érkeznek vendégek.

A program kísérőrendezvénye pénteken Cserkúton lesz, ahol az általános iskolások vetélkednek egymással. Szombaton reggel horgászversennyel indul a nap, majd 11 órától kezdődik a szüreti felvonulás. Délután kulturális csoportok követik egymást a színpadon, illetve olyan fellépők szórakoztatják a közönséget, mint Tesók Attila, és Mohácsi Brigi. Az esti sztárfellépők Korda György és Balázs Klári lesznek, akik 18 órától énekelnek a résztvevőknek. A tűzijátékra negyed nyolckor kerül sor, ezután az utcabálon Ignácz Peti szolgáltatja a zenét.

Forrás: Dunántúli Napló, 2021. szeptember 15.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram