2022.08.10.

Háromnapos programsorozattal ünnepeltek Sárszentlőrincen – 2022.08.10

Alapításának 300. évfordulóját Sárszentlőrinc és az evangélikus gyülekezet. Az ünnepi istentiszteleten emlékkövet áldottak meg, beszédet mondott a KKM paksi beruházásért felelős államtitkára.

Süli János közösségi oldalán azt írta: „hatalmas lelki élményt jelent, ha valami előkerül, ami eddig rejtve volt. Ezt is érezhettük az egykori püspöki székhelyen, Sárszentlőrincen, amikor a 300 éve kezdődő történésekkel szembesültünk. Együtt idéztük fel a kezdetet, amikor Szenicei Bárány György vezetésével nyolc nyugat-dunántúli magyar család érkezett Györkönyön keresztül ide 1722-ben.

A hitük miatt üldözöttek már érkezésük évében sárból megépítették Isten dicsőítésére a templomukat, amit aztán gyorsan bővíteni kellett. Sorsfordító idők eseményei peregtek. Köszönöm a különleges élményt adó út állomásainak felelevenítését a sárszentlőrinci evangélikus közösség vezetőinek és tagjainak.”

Forrás:
Paks-Press
2022. augusztus 9.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram