2021.11.10.

Hatékonyabb szolgáltatások – 2021. 11. 10.

A térség digitális fejlesztését segítő program indul útjára a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (KDMFÜ) és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. együttműködésében – hangzott el a projektindító szakmai értekezleten. Első lépésként tíz településen mérik majd fel a digitális felkészültséget a településszonda segítségével.

A Közép-Duna Menti Térség digitális felzárkóztatását segítő program célja a helyi közösség igényeire reflektálva olyan javaslatok megfogalmazása, amelyek segítségével hatékonyabban szervezhető meg a település, illetve a térség szolgáltatási rendszere, így például a tömegközlekedés, az egészségügy, a szociális ellátás, a hulladékgazdálkodás, az energiatermelés vagy a turizmus – tudtuk meg dr. Mikulás Brigittától, a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács (KDMFT) elnökétől a keddi megnyitót követően.

Dr. Mikulás Brigitta lapunknak elmondta, a digitális felmérése tíz településen, Pakson, Kalocsán, Kiskőrösön, Dunaföldváron, Tamásiban, Solton, Sükösdön, Hőgyészen, Bölcskén és Tolnán történik meg, egy időben. A településszonda abban segít, hogy az adott község vezetői a fejlesztésekhez átfogó képet kapjanak a közösségi igényekről, a természeti és anyagi erőforrások fenntartható használatáról, a környezetvédelem, valamint a digitális technológiák nyújtotta lehetőségekről. A projektben október közepén tizenegyen kezdték meg tanulmányaikat az Edutus Egyetemen, „a digitális térségfejlesztés szakembere” képzés keretében, emellett a térség valamennyi, azaz 99 települési önkormányzatának biztosítják év végétől az Okos Város Piactér felülethez történő hozzáférést. A KDMFÜ együttműködhet a Waze Connected Citizens és a Google Maps programokkal, ennek révén települési szolgáltatásokról, látványosságokról és az aktuális közlekedési helyzettel kapcsolatos információkkal segíti a térséget. A társaság okospadok beszerzésének támogatásával is segíti majd a települések digitalizációját.

Forrás: Tolnai Népújság, 2021. november 10.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram