2021.11.15.

Hollik István: a kormány megvédi a rezsicsökkentést – 2021. 11. 15.

A kormány a rezsicsökkentés részévé tette az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását, és hiába támadja a rezsicsökkentést a baloldal és Brüsszel, a kormány megvédi a rezsicsökkentés vívmányát – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hollik István kiemelte: Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, az energiaárak robbanásszerűen nőttek, a magyar kormány úgy döntött, megvédi a rezsicsökkentést. Ennek köszönhetően Magyarországon – egyedül az Európai Unióban – nem növekednek a rezsiárak. Ezt kellett kiegészíteni a héten azzal, hogy a rezsicsökkentés része lett az üzemanyagok árának befagyasztása 480 forinton – mondta.

Megjegyezte: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája, „a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre”, úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak.

Márki-Zay Péter a benzinárral kapcsolatban egyértelművé tette, hogy semmilyen szociális komponenst nem tud elfogadni, ha rajtuk múlt volna, a jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra – tette hozzá Hollik István.

A szóvivő kiemelte:

ez ismerős, hiszen a baloldal 2010 előtt is ezt képviselte. A piaci árakat ráengedni a magyar emberekre úgy, hogy az energiamultik nyerészkedni tudjanak, közben a kormányfők – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is – „széttették a kezüket”.

Hollik István szerint a rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy „a hatósági árazás működik”. Kiemelte: az energiaválság közepette a legfontosabb, hogy megvédjék a rezsicsökkentést, akkor is, ha azt támadja a baloldal és Brüsszel is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:

a rezsicsökkentés nemcsak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot is nyújt a magyar energiafogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a családoknak egyaránt.

A magyar energiapolitika pillérei a paksi atomerőmű, a hosszútávú gázmegállapodás Oroszországgal, az ország energiaellátása biztosított – tette hozzá.

A budapesti városháza értékesítésével kapcsolatos hírekre reagálva azt mondta, Karácsony Gergely főpolgármesternek őszintén kellene beszélnie a kérdésről, tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert „számos kérdés felmerül” az ügyben és nem tartja helyesnek, hogy a főpolgármester nem válaszol a kérdésekre. Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben – emelte ki. Úgy vélte, „közröhej tárgya lehet”, hogy a történtek után a vagyonkezelőt fegyelmiben részesítette a főpolgármester és ezzel „elintézettnek tartja az ügyet”. „Szerintünk ez az ügy egy fegyelmivel nincs elintézve” – szögezte le.

A szóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a Fidesz vasárnap tartja tisztújító kongresszusát. Hollik István ezzel kapcsolatban kiemelte:

2010-ben egy „romba döntött és csőd szélére juttatott országot” örököltek a baloldaltól, az elmúlt 11 évben azonban az ország talpra állt „és előre megy”.

Az elmúlt 11 évben visszaszorítottuk a munkanélküliséget, a minimálbér közel a háromszorosára nőtt, megvédtük az embereket a migrációtól és levertük a rezsiárakat is – sorolta. Hozzátette: „a Fidesz-kongresszus tehát arról szól, hogy készen állunk folytatni azt a több mint egy évtizedes országépítő munkát, ami alapján ma Magyarország egyértelműen jobb helyzetben van, mint volt 2010-ben”.

Hollik István szerint a számok is azt igazolják, hogy a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan sikeres tíz éve, mint a mögöttünk hagyott.

Hollik István elmondta azt is, 800 településről 1500 küldött érkezik a kongresszusra, ami azt is jelenti, hogy ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz, a Fidesz-KDNP pedig olyan szilárd pártszövetség, amely garantálja a kormányzati stabilitást. Kiemelte: a válságok korát éljük, a kihívásokra csak a stabil nemzeti kormányok tudnak választ adni. Ez ma Magyarországon megadatott – fogalmazott.

Hollik István hangsúlyozta: a Fidesz kongresszusán csak oltottak vehetnek részt és minden járványügyi szabályt betartanak.

Forrás: https://www.teol.hu/orszag-vilag/hollik-istvan-a-kormany-megvedi-a-rezsicsokkentest-4188827/             2021. november 14.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram