2023.01.17.

Horváth Péter: bízom a sikeres működésben, szaktudásban

A paksi atomerőmű a már több mint negyven éve a hazai energiakosár meghatározó ékköve, ami lenyűgöző teljesítmény, különösen olyan távlatok fényében, mint a további üzemidő-hosszabbítás – mondta bemutatkozásának bevezetőjében Horváth Péter János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a Társaság munkavállalói fórumán, hétfőn.

A paksi atomerőmű a már több mint negyven éve a hazai energiakosár meghatározó ékköve, ami lenyűgöző teljesítmény, különösen olyan távlatok fényében, mint a további üzemidő-hosszabbítás – mondta bemutatkozásának bevezetőjében Horváth Péter János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a Társaság munkavállalói fórumán, hétfőn.

Az új vezérigazgató többszáz munkavállaló előtt beszélt. Szavai szerint a Paks különösen jelentős abból a szempontból, hogy más erőforrások még egy generációs időszakot sem képesek kiszolgálni. Aláhúzta: ez az évtizedeken áthúzódó teljesítmény minden elimerést megérdemel és meg is kell, hogy érdemeljen a fogyasztók, a hazai lakosság, az európai energiapiac, a mindenkori kormányzat és a tulajdonos részéről egyaránt. – A paksi atomerőmű vezérigazgatójaként az határozott célom, hogy ezt a már megszokott trendet tovább folytassam – fogalmazott.

Emlékeztetett: a piaci környzet alapjaiban változott, vagy inkább rendült meg az elmúlt időszakban, a háború hatása a szomszédunkban a földgáz, a villamosenergia piacain komoly zavarokat okoztak és még sok fejfájásra számíthatunk az elkövetkezedő időkben. Az erópai energiapolitikának most meg kell tanulnia, hogy az erőltetett zöldítés mellett az ellátás biztonságát is ápolnia kell, mi már ezt régebb óta megtanultuk, és nem is felejthetjük el.

Horváth Péter János ezt követően az atomerőmű előtt álló feladatokról beszélt. Az ellátásbiztonságra utalva felidézte azokat a kihívásokat, amely az üzemanyag utánpótlás gondjaiként jelentkeztek. Nőtt az áramfelhasználók köre, és emelkedett az import. A további kihívások között említette a szakemberutánpótlás biztosítását. Hozzátette: az atomerőmű a város és a régió további fejlődésének kulcsa is.

Az atomerőmű új vezérigazgatója a Társaság egyes szakterületei előtt álló feladatokra is kitért. Mint mondta, az üzemvitel területén határozott cél, hogy az „eseményektől” mentes legyen. A karbantartás feladatai között említette a szaktudást, a biztonságot az első helyen említette. – A feladatra külön dedikált szervezet működését tervezem – tette hozzá. Kimelte a szaktudást, és képzést is. A gazdasági mutatókról szólva hangsúlyozta, hogy az atomerőmű kiemelkedő üzleti vállalkozás.

Az új vezérigazgató beszédében az atomerőmű lakossági kapcsolatainak fontosságát és fenntartását is szemelőtt tartva úgy fogalmazott, hogy a Társaság létérdeke a társadalommal való találkozás és párbeszéd és tájékoztatás. – A társadalmi, ellenőrző szervezeteknek nagyobb önállóságuk lesz a rendelkezésükre álló források felhasználásában – fűzte hozzá. Az atomerőmű továbbra is támogatja a sportegyesületeket és a szabadidő hasznos eltöltését – mondta el. – Az érdekképviseletek előtt az ajtóm mindig nyitva áll – folytatta a vezérigazgató. Önmagáról szólva azt mondta: szigorú, következetes, jelenlévő, egyenes és alapos leszek. Bízom a Társaság sikeres működésében és szaktudásában – húzta alá.

Az atomenenergiai célkitűzések között szerepelhet, hogy az ellátásbiztonság érdekében legyen több „Paks”. – Jövőnk, és a város jövője is attól függ, hogy szomszédban mikor indulhat a Paks II., mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb megépüljön – hangsúlyozta a munkavállalói fórumon Horváth Péter János.

Képünk: Atomerőmű – Horváth Péter János bemutatkozása a Társaság munkavállalói fórumán

Paks, 2023. január 16., hétfő – Horváth Péter János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója beszél a Társaság munkavállalói fórumán, 2023. január 16-án. Új vezető a mai naptól irányítja a paksi atomerőművet. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

Forrás és kép:
https://pakspress.hu/horvath-peter-janos-bizom-a-tarsasag-sikeres-mukodeseben-es-szaktudasaban/
Kép: Kiss G. Péter

2023. január 16.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram