2023.03.24.

Így zajlik a legújabb Duna-híd építése - Videón a látványos projekt

Jó ütemben halad a paksi Duna-híd építése, egyre látványosabbak a munkálatok. Már a korlátokat szerelik a kalocsai oldalon, míg a paksi oldalon a hídszerkezet tolása zajlik - írja a Magyar Építők. Az építkezés koncepcióját most egy videóban mutatjuk be.

A Duna Aszfalt Zrt. végzi a legújabb, közel 1 km hosszú Paks-Kalocsa közti híd kivitelezését. Ennek során mostanra helyére került a bal parti ártéri híd 1600 tonnás felszerkezete, a másik ártéri hídszerkezet elhelyezése pedig májusban várható. A lap információi szerint a Kalocsa felőli mederhídon a hídszerkezet sarura helyezése is megtörtént, ott a korlátok szerelését végzik. Ugyancsak a folyó bal partján szerkezetkész állapotba került az árvízvédelmi gát kezelőútját átvezető vasbeton keretműtárgy, míg a jobb parti ártéren a hídszerkezet 85 százalékos készültségű.

A Duna felett eddig 22 szerelési egység készült el, melyeken négy zsaluzókocsi dolgozott. A pályaszint feletti pilonok kialakítását is elkezdték, melyek közül a legnagyobb már eléri a vízszinttől számított 41 méteres magasságot. A mederbe eddig 31 ezer tonna terméskövet építettek be a szükséges terelőgátak kialakításához, hogy ezekkel mérsékeljék az új hídpillérek terhelését. A kivitelezés során Duna Aszfalt Zrt. a környezet megóvása érdekében a környező Natura 2000 területre 2021-ben a nemzeti parkok közreműködésével fabeton denevérodúkat helyezett ki.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20230323/igy-zajlik-a-legujabb-duna-hid-epitese-videon-a-latvanyos-projekt-604784
2023. március 23.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram