2022.12.19.

Impozáns látványtervet osztottak meg Paks II.-ről

Látványtervet osztott meg a létesülő új paksi blokkokról a Paks II. Atomerőmű Zrt.

A társaság Facebook oldalán csütörtökön megosztott impozáns látványterven a már meglévő blokkok szomszédságában látható az új reaktoroknak helyet adó gigantikus épületegyüttes, a hozzá tartozó egyéb épületekkel együtt.

Mint azt megírtuk, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) augusztus 25-én adta ki a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokkjára vonatkozó létesítési engedélyt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy nyilatkozott: reális, hogy jövő ősszel megkezdődik az építkezés, és 2030-ra elkészül az újabb reaktorblokk. 

Mintegy két hete arról számoltunk be, hogy az Európai Unió Bírósága elutasította Ausztria keresetét, amelyben az osztrák állam azt kérte az uniós törvényszéktől, hogy semmisítse meg az Európai Bizottság döntését a paksi atomerőmű-bővítés jóváhagyásáról. Szijjártó Péter szavai szerint nagy győzelem, hogy az Európai Bíróság megállapította a paksi bővítés jogszerűségét.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-gazdasag/2022/12/impozans-latvanytervet-osztottak-meg-paks-ii-rol
2022. december 16.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram