2022.03.23.

Képzési együttműködés jött létre a térség fejlesztéséért – 2022. 03. 23.

Együttműködési megállapodást írtak alá kedden a képzési, szakképzési és foglalkoztatási rendszer szereplői egy, a Közép-Dunamenti Kiemelt Térség területén létrehozott Képzési és Foglalkoztatás-fejlesztési Fórum megalakításáról, amely szakmai döntéselőkészítő, véleményező és javaslattevő térségi testületként segíti majd a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács és a fórumban résztvevő szereplők munkáját.

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség kezdeményezésére létrejött együttműködést aláíró felek arra vállalkoznak, hogy a térségi fejlesztési célok érdekében célzott, folyamatos szakmai párbeszéddel reagálnak majd a térségi igényekre, szükségletekre a képzési és munkaerőpiaci területek mentén – hangzott el a megállapodás ünnepélyes aláírását követően, Fadd-Domboriban.
 

A három megyét felölelő szakmai összefogás szereplői között találjuk a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi kultúratudományi, pedagógusképző és vidékfejlesztési karát, a Dunaújvárosi Egyetemet, a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben található szakképzési centrumokat, tankerületi központokat, a Hunatom Zrt.-t, valamint a PIP Térségfejlesztési Nonprofit Kft-t.
 

A térségi kulcsszereplők mellett Süli János Paks II. fejlesztéséért felelős miniszter is részt vett az eseményen, aki üdvözölte az együttműködés megszületését.

– Kezdetektől nemcsak atomerőmű-építésben, hanem a térség fejlesztésében is gondolkodunk. Ezért is szeretnénk összefogni a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség oktatási szereplőivel – fogalmazott Süli János. Az országgyűlési képviselő kiemelte, nemcsak az ipar, hanem a mezőgazdaság területén is fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű szakemberállomány.
 

– A kereslet- és kínálatvezérelt képzési és szakképzés-fejlesztési stratégia kidolgozása és megvalósítása kiemelt szerepet játszik a térség programjában – mondta az ünnepségen dr. Mikulás Brigitta. A Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács elnöke szerint alapvető érdek, hogy a régióban kialakuljon a munkaerő-piaci igényekből fakadó előrejelzési rendszer, monitorozva legyen, megtörténjen az utánkövetése és a tapasztalatok elemzése, publikálása és hasznosítása a képzési portfólióban.

Forrás: https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2022/03/kepzesi-egyuttmukodes-jott-letre-a-terseg-fejleszteseert
2022. március 22.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram