2023.08.17.

Kis moduláris reaktorokról tartott nemzetközi workshopon vett részt az Országos Atomenergia Hivatal

Egynapos online workshopon vett részt az OAH a brit nukleáris hatóság (Office for Nuclear Regulation – ONR) szervezésében augusztus 15-én a kis moduláris reaktorok témakörében.

Az előadások során a résztvevők részletes betekintést kaptak az Egyesült Királyság szabályozó hatóságainak az új reaktorok értékelésére és engedélyezésére vonatkozó folyamataiba és gyakorlatába. Ezzel összefüggésben a workshopon szóba kerültek a szabályozó hatóságok jövőbeli együttműködésének lehetséges területei és mechanizmusai is a kis moduláris reaktorok és tágabb értelemben véve az új reaktorok értékelésével és engedélyezésével kapcsolatban.

Az OAH mellett Csehország, Hollandia, Lengyelország, Svédország, Szlovákia és Ukrajna nukleáris szabályozó hatóságai vettek részt a szakmai programon, ahol egyhangúan kifejezték, hogy nyitottak a további, mélyebb együttműködésre a kis moduláris reaktorok hatósági felügyelete területén.

Forrás:
https://www.haea.gov.hu/web/v3/OAHPortal.nsf/web?OpenAgent&article=news&uid=6ECCA6AA47770321C1258A0D0045629F
2023. augusztus 16.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram