2024.04.24.

Közmeghallgatást tartottak Bátaszéken

Közmeghallgatást tartottak a képviselők a bátaszéki városházán. Elsőként Fritz László, az RHK Kft. üzemeltetési igazgatója tájékoztatását hallgathatták meg az érdeklődők, aki a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás múlt évi tevékenységéről és a Bátaapáti tároló működéséről beszélt.

Az év második felében érkeznek a hulladékok
Mint mondta, két éve új üzemeltetési engedélyt kapott a Kft., így már a hatályos előírások szerint üzemel a tároló. A paksi atomerőműben új cementező technológia létesült. Jelenleg próbaüzemben működik az ott keletkezett kompakt hulladékcsomagok elhelyezési folyamata. Ennek a feladatnak az ellátásához már korábban megtörténtek az eljárások és technológiai folyamatok kidolgozása, és a szükséges gépek, berendezések is rendelkezésre állnak. Püspökszilányiból várhatóan ez év második felében érkeznek hulladékok a bátaapáti tárolóba.

A hatósági ügyekről az igazgató elmondta, hogy folyamatos a szabályzatok felülvizsgálat, a környezetellenőrzések ütemszerűen folynak. - számolt be a közmeghallgatásról a BátaszékMost.hu

Beszámoló a múlt évi és az idei gazdálkodásról
Ezt követően a közmeghallgatás - Dr. Bozsolik Róbert polgármester előterjesztésében - az önkormányzat múlt évi célkitűzéseinek teljesüléséről, valamint az önkormányzat idei évi tervezett feladatairól szólt.
Az önkormányzat, a lehetőségeihez képest, igyekezett minden területen támogatást nyújtani: az intézmények feladatellátásában, az idősgondozásban, a családsegítés- és gyermekvédelemben, az egészségügyi alapellátásban, a köznevelési feladatokban, a civilek támogatásában, valamint a városüzemeltetésben és a közművelődés terén is. Fontos kiemelni a nemzetiségi önkormányzatokkal való szoros együttműködést, melynek hatékonyságát növelni kell a jövőben.

A közmeghallgatás végén az állampolgároknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni, javaslatokat és észrevételeket tenni.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/04/kozmeghallgatast-tartottak-bataszeken
2024. április 23.

    7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
    chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram