2024.01.04.

Közvélemény-kutatást végeznek az atomerőmű 30 kilométeres körzetében

Kérdőíves lakossági felmérést végez a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében élők körében az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány.

A közvélemény-kutatás célja felmérni, miként értékeli a lakosság az atomenergia és más energiaforrások szerepét. Feltárni, hogyan viszonyul a lakosság a környezetében fekvő atomerőműhöz, illetve felmérni az atomenergiával kapcsolatos ismereteket – tájékoztatott szerdán az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

A felmérés 2024. január 3-31. között zajlik.

A kérdezőbiztosok személyesen keresik fel a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében fekvő települések lakosait, kérve segítségüket a válaszadásra. A válaszadás önkéntes és anonim, a kitöltő személye nem beazonosítható. A személyes lekérdezés nagy előnye, hogy az instruktor tud segíteni az esetlegesen nem világos kérdések értelmezésében. A huszonnyolc kérdésből álló űrlap kitöltése mintegy tizenöt percet vesz igénybe.

A felmérés során nagy hangsúlyt fektetnek a reprezentativitásra, így a nagyobb településeken kívül, mint Szekszárd, Paks, Kalocsa, Kiskőrös, a kisebb településekre is ellátogatnak a kérdezőbiztosok.

Nagyon fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket, hiszen minél magasabb a résztvevők aránya, a végeredmény annál hitelesebb lesz. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kéri azokat akiket a kérdezőbiztosok felkeresnek otthonában, segítsék a munkájukat és szánjanak időt a kérdőív kitöltésére.

A kutatással érintett települések

Akasztó, Bátya, Bogyiszló, Bölcske, Császártöltés, Dunaföldvár, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Dunaszentgyörgy, Dusnok, Fadd, Fajsz, Foktő, Géderlak, Gerjen, Györköny, Hajós, Harta, Kalocsa, Kecel, Kiskőrös, Madocsa, Nagydorog, Németkér, Ordas, Paks, Pálfa, Pusztahencse, Solt, Szakmár, Szedres, Szekszárd, Tengelic, Tolna, Uszód

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/01/kozvelemeny-kutatast-vegeznek-az-atomeromu-30-kilometeres-korzeteben
2024. január 3.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram