2024.02.07.

Látványos videón a pillanat, ahogyan összezárul a Kalocsa-Paks közötti új Duna-híd

Megörökítették a történelmi pillanatot, ahogy összezár a Kalocsa–Paks között épülő új Duna-híd. Ahogy korábban beszámoltunk róla, január közepén összeért a Kalocsa–Paks között épülő új Duna-híd. Az utolsó, MM20 jelű elem betonozásakor pedig a Magyar Építők videósa is jelen volt, így megörökítette, ahogy ténylegesen létrejön a kapcsolat a Duna bal- és jobb partja között.

A Duna Aszfalt Zrt. által kivitelezett beruházásban ezzel a lépéssel lényegében előállt a végleges statikai váz, amely az átadást követően – a hídszerkezetek tervezési élettartama alapján legalább 100 évig átkelőként fog szolgálni a Duna felett.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő hídon korábban a balparti ártéri híd, majd a jobbparti ártéri híd szerkezetének betolása történt meg, míg legutóbb a középső elemet képező mederhíd is bezárult, így vált egybefüggővé a pályalemez, írja a lap.

Forrás:
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/02/uj-video-erkezett-a-kalocsa-paks-kozotti-uj-duna-hid-epiteserol
2024. február 6.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram