2021.07.17.

Legyél Te is instruktor a Paks II.-nél!

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/legyel-te-is-instruktor-a-paks-ii-nel-4499807/

A két új atomerőművi blokk építése korunk legnagyobb hazai beruházása. A Paks II. Zrt. az engedélyezési szakaszból hamarosan a létesítési ciklusba lép, amely az üzemeltetésre való felkészülés ideje is egyben. A Paks II. Zrt.-nek meg kell felelnie az üzemeltető személyzetre vonatkozó előírásoknak, amelyek szerint a Társaság felelős a megfelelő szintű képzettséggel és a szükséges engedéllyel rendelkező üzemeltető személyzet rendelkezésre állásáért, így Társaságunk felkészül az új kollégák toborzására, írja az uniduna.hu.

Az üzemeltető személyzetet a szakterület-instruktorok fogják kiképezni.

Feladatuk lesz a technológiai személyzet – üzemeltetők, műszaki támogatók, karbantartók – felkészítése, „betanítása”. A szakterület-instruktorok fogják az elméleti képzéseket tartani, míg a gyakorlati képzést az orosz fővállalkozó. A blokkok átadását követően az instruktorok megszervezik és végrehajtják a szinten tartó képzéseket, a műszaki változásokból adódó átképzéseket és természetesen az új kollégák szakmai betanító képzését. A feladatkörhöz tartozik a képzési dokumentumok, tananyagok, módszerek és eszközök fejlesztése, ellenőrzése, lektorálása és ciklikus felülvizsgálata is. Valamint felelősségük kiterjed még a szakterületükhöz tartozó vizsgák szakmai előkészítésére és kiértékelésére is.

A program menete

2022-2023 folyamán több tucat szakterület-instruktor felvételét tervezi a Paks II. Zrt., akik betanuló szakterületi instruktorként több hónapos tanulással kezdik meg munkájukat.

A szakterület-instruktor képzés két fő részből áll:

• előképzés

  • nukleáris és szakmai alapismeretek megszerzése a VVER-440 blokkok bázisán,
  • időtartama maximum 18 hónap,
  • MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képzési rendszerében,

• szakmai betanító képzés

  • az új blokkok (VVER-1200) nukleáris és szakmai ismereteinek elsajátítása,
  • az oroszországi betanulás várható időtartama munkakörtől függően 6-10 hónap, helyszíne Szentpétervár és Szosznovij Bor (Oroszország), a Paks II. referencia atomerőműve.

Hogyan jelentkezhet?

A beérkezett pályázati anyagokat folyamatosan értékeljük, a jelentkezőkkel pedig a kiválasztási folyamat indulását követően, 2021 szeptemberétől vesszük fel a kapcsolatot.

Várjuk jelentkezését, ha megfelel pályázati kiírásunknak, úgy érzi, jó érzéke van hozzá, hogy tudását másoknak átadja és szívesen tanul, képezi magát, akár külföldön is!

További részletek és jelentkezés a paks2.hu karrieroldalán.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram