2023.05.31.

Magyar vállalat is szervizeli Egyiptom egyik óriási vízerőművét

Egyiptom egyik kiemelt jelentőségű vízerőművénél, az Esna Power Plant-nél végez jelentős, több szakaszból álló szerviztevékenységet a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2023 során. A transzformátorok, nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, valamint nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó vállalat a szervizelési munkálatok első, májusban záruló szakaszában egy 16,8 MVA teljesítményű hidrogenerátor karbantartását végezte el. Ezt követően, év végéig további 2 generátoregységet újítanak fel a társaság szakemberei.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szakemberei az év eleje óta tartó karbantartási munkálatok során egy 16,8 MVA teljesítményű, három fázisú, horizontális hidrogenerátor működéséhez szükséges állórész tekercseket gyártották le, emellett a helyszínen látják el az egyedi szakértelmet igénylő gombolyítási folyamat szakmai felügyeletét, valamint a generátoregység szét- és összeszerelését is elvégzik.

Az előzetes ütemterv alapján a nehézgépgyártó vállalat a hidrogenerátor működéséhez szükséges tekercsek gyártását a tavaly év második felében, a helyszíni tekercselést pedig az elmúlt hetekben hajtotta végre.

A Ganz munkatársai a hidrogenerátor szervizelési munkálatait a vízenergia-termelés területén tevékenykedő Hydro Plants Generation Company (HPGC) társaság számára teljesítették, a Níluson található, 100,8 MVA kapacitású, évi csaknem 473 GWh elektromos áramot termelő vízerőműnél, az Esna Power Plant-nél.

A hidrogenerátor felújítása a forgó- és mechanikus gépek szállításával foglalkozó, kairói székhelyű Mot-GEN MEA vállalatával közös, három darab generátor felújításáról szóló együttműködés első része. A karbantartási munkát követően a villamos hidrogenerátort május végén helyezték üzembe, így az egység már termel energiát a villamos hálózatra. Ezzel párhuzamosan a Ganz jelenleg további, az erőmű áramtermelését biztosító generátoregységekhez szükséges tekercseket is gyárt. Az előzetes tervek szerint a teljes szervizprojekt a 2023-as év végén zárul.

A 2020-BAN ALAPÍTOTT GANZ TRANSZFORMÁTOR- ÉS VILLAMOS FORGÓGÉPGYÁRTÓ KFT. AZ IDEI ÉVRE VONATKOZÓAN AZT A CÉLT FOGALMAZTA MEG, HOGY A TRANSZFORMÁTOROK ÉS FORGÓGÉPEK GYÁRTÁSA, VALAMINT AZ INTELLIGENS ÁLLAPOTFIGYELŐ RENDSZER, A GANZ INTELLIGENT SOLUTIONS TOVÁBBFEJLESZTÉSE MELLETT A SZERVIZ ÜZLETÁG TEVÉKENYSÉGÉT FÖLDRAJZI ÉS TECHNOLÓGIAI ÉRTELEMBEN IS SZÉLESÍTI.

A szerviztevékenység ezáltal már nemcsak a telepítésre, az egységek tesztelésére és üzembe helyezésére terjed ki, hanem a vállalat az energiaátvitel- és elosztás szektorában szakértőként helyszíni diagnosztikával, alkatrész- és élettartam-kezeléssel is támogatja partnereit mind a saját, mind pedig a más gyártók termékei esetében.

Az, hogy a Ganz szakemberei egy, az egész évre kiterjedő és több szakaszból álló szervizprojektet teljesítenek Egyiptomban, nagy jelentőséggel bír vállalatunk számára, hiszen az elmúlt hónapokban nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a Szerviz üzletág által nyújtott szolgáltatásokat a korábbiaknál is magasabb minőségűvé tegyük" - mondta el Jan Prins ügyvezető igazgató.

"Ennek fontos állomása volt a Ganz Intelligent Solutions piacra dobása, hiszen a digitális állapotfigyelő rendszer mára fontos részét képezi a karbantartási stratégiánknak is. A Ganz értékteremtése emellett abban is megmutatkozik, hogy mára az energiaátvitel- és elosztás szektorában szinte egyedülálló módon, a villamos gépek tervezésétől és gyártásától kezdve az egységek teljes körű karbantartásáig, az ügyféligény teljes spektrumát lefedjük" – tette hozzá Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. közleményében.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230530-egyiptomi-vizeromu-szerviztevekenyseg-ganz.html
2023. május 31.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram