2023.07.25.

Magyarország 2030-ra a villamosenergia tekintetében önellátó kíván lenni

Tóth Máté energiajogász szerint a kormányfő világossá tette: hazánk nem egyirányú szerződéseket keres, hanem saját érdekeit képviseli.

A jelenlegi folyamatok, azok Ázsiának és Kínának kedveznek, legyen szó gazdaságról, technológiai fejlődésről, vagy éppen katonai fejlődésről" - Emelte ki Tusványosi beszédében a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ma is igaz az az állítás, hogy minél erősebb a gazdaságod, annál nagyobb a befolyásod.

"Itt van az ázsiai infrastrukturális bank, amelynek a fejlesztési forrásai, többszörösen haladják meg, az összes nyugati ország fejlesztési erőforrásait. Vagyis Ázsia és Kína teljes nagyhatalmi öltözetben áll előttünk, van civilizációs hitvallása, ő a világegyetem központja, és ez belső energiát, büszkeséget, önbecsülést, és ambíciót szabadít fel" - mondta a magyar kormányfő.

Hazánknak is hasonló távlati tervei, és önállósodási tervei vannak a gazdaságban, és a geopolitikában. Mutatott rá Tóth Máté energiajogász: "Magyarországnak körültekintően kell, szövetségeket és kapcsolatokat keresnie, és Magyarország pontosan ezt teszi."

Tóth Máté hozzátette: a kormányfő világossá tette beszédében, hogy hazánknak fontos, hogy egy valódi jövőképet alakítson ki magának. Az energiajogász szerint látszik, hogy 2030-ra Magyarország a villamosenergia tekintetében önellőtó kíván lenni.

Forrás:
https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/magyarorszag-2030-ra-a-villamosenergia-tekinteteben-onellato-kivan-lenni-2570511
2023. július 24.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram