2023.01.06.

Megkezdte működését a naperőműpark Gerjennél

Megkezdte működését a naperőműpark Gerjen határában, így az atomerőmű mellett immár egy újabb megújuló energiatermelő egység is üzemel a község szomszédságában.

– Bejáráson vettünk részt ma délután a testülettel a község határában megépült naperőműnél, ahol saját szemünkkel győződhettünk meg a közel nyolcvan hektáron elterülő, több mint 630 ezer panelt tartalmazó, 37 megawattos erőmű létesítéséről – tájékoztatott a látogatásról decemberi posztjában Gerjen polgármestere. Romhányi Károly azt írta, hogy bár az építkezés teljes befejezése és a tereprendezés még hátra van, de már így is igazi kuriózum volt látni egy ilyen létesítményt településük határában.

A naperőműpark jövőbeni előnyei között megemlítette, hogy segítségével tovább nő hazánk megújuló kapacitása, hasonlóképpen Gerjen iparűzési adóbevétele, emellett munkahelyet teremt, valamint országosan is hírét viszi a településnek.

Romhányi Károly szerint a projekt arra is felhívja a figyelmet, hogy mennyire fontos időben tervezni, stratégiát alkotni, úgy véli nincs ez másképp egy naperőmű esetén sem, hiszen a MET Csoport is már több mint öt éve kezdett neki a tervezésnek, szervezésnek. A polgármester jelezte, hogy a helyszín kiválasztásánál meghatározó kérdés volt a hálózatra csatlakozás lehetősége.

Projektjük megvalósítására először Paks térségét választották ki, majd ezután kezdték meg a lehetséges helyszínek felkutatását és döntöttek végül Gerjen mellett. A naperőműparkot információink szerint már decemberben rákötötték a hálózatra, ezzel megkezdte működését.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-gazdasag/2023/01/megkezdte-mukodeset-a-naperomupark-gerjennel
2023. január 4.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram