2023.07.04.

Megtesznek mindent a jó egészségügyi ellátásért

A Semmelweis-napot, a magyar egészségügy napját csütörtökön ünnepelték a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában. A tavaly más intézmények mellett Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért díjban részesített kórház ünnepsége meghitt, kollegiális hangulatban telt, és amint az emelkedett hangvételű, pozitív végkicsengésű beszédekből kiviláglott: a kórház egyre jobb gazdasági és humánerőforrás-mutatók mellett működik, fiatalodik, szó sincs a bezárásáról, ápolási intézménnyé alakításáról.


„A kalocsai kórház bezárása nincs és nem is volt napirenden” – utalt a polgármester a kórház elé az elmúlt héten szervezett tüntetésre. A kalocsai kórház a Paks II. beruházásnak is ellátási helye lesz. Tudom, ünnep van, de nem tudok elmenni a múlt héten történt sajnálatos esemény mellett, ahol ismét a kórházzal kapcsolatos negatív hangulatkeltés volt a cél. Sajnálatosan a politika eszközévé tették a kórházat. Ezek a „kampányesemények” csak az ottani szónokok érdekeit szolgálták, és városunk hírnevének csorbítására voltak alkalmasak” – mondta a polgármester.

Forrás:
Petőfi Népe
2023. július 3.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram