2023.01.16.

Megvannak az Energiaügyi Minisztérium államtitkárai

Az újonnan felállított Energiaügyi Minisztérium mostantól hivatalosan is két államtitkárral működik – derült ki a Magyar Közlönyből. A kinevezésük hivatalosan december 1-től érvényes. Lantos Csaba energiaügyi miniszter hivatalosan is közzétette, hogy az Energiaügyi Minisztériumban kivel dolgozik együtt a jövőben. A MET-csoporttól érkező tárcavezető Koncz Zsófia miniszterhelyettessel, Raisz Anikóval és Steiner Attilával folytatja a munkát. A most közzétett határozat nem okozott meglepetést és kinevezésük december 1-i hatályú, ezt a köztársasági elnök, Novák Katalin csak december 30-án írta alá. Koncz Zsófia miniszterhelyettes lesz, 2017-től Magyarország washingtoni nagykövetségén dolgozott külpolitikai munkatársként. Később az édesapja halála után a Fidesz–KDNP őt indította a 2020-as tiszaújvárosi időközi választáson, amelyet 2020. október 11-én meg is nyert. Ezelőtt a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese volt.

Steiner Attila a Mol Nyrt.-nél stratégia- és üzletfejlesztő szakértőként kezdte szakmai karrierjét. 2010-ben politikai tanácsadóként folytatta pályafutását Brüsszelben, majd 2014 és 2018 között főosztályvezető-helyettesként és politikai tanácsadóként a Miniszterelnökségen dolgozott. 2015-től 2018-ig a Paks II. Atomerőmű Zrt. felügyelőbizottsági, majd 2018-tól 2019 júliusáig igazgatósági tagja volt.

2018-ban lett a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, majd az Igazságügyi Minisztériumnál dolgozott európai uniós ügyekért felelős államtitkárként. 2021. január 15-étől az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára volt, amíg a hivatalt fel nem osztották.

TEHÁT MARAD A RÉGI POZÍCIÓJÁBAN, CSAK AZ ÚJ MINISZTÉRIUMBAN. ABSZOLÚT A TERÜLETRŐL ÉRKEZIK, ÉS SZEMÉLYÉT ÉS ENERGIAÜGYI KOMPETENCIÁJÁT MÉG A KORMÁNYKRITIKUSOK SE FIRTATJÁK – AHOGY EGYÉBKÉNT LANTOS CSABÁÉT SE.

Raisz Anikó pedig 2019-től 2022-ig az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt, majd a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkára lett.

Nagy Mártonéknál is változás van

A Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez tartozó területek is saját minisztériumot kaptak. Így a Miniszterelnöki Kabinetirodából átkerültek a miniszter államtitkárai is az új minisztériumhoz.

FÁBIÁN GERGELY, FÓNAGY JÁNOS ÉS LÓGA MÁTÉ JANUÁR 1-TŐL KERÜLT AZ ÖNÁLLÓVÁ VÁLT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUMBA (GFM).

Túri Anikó a Magyar Közlöny és a minisztérium honlapja szerint is közigazgatási államtitkár lett.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/13/allamtitkar-energiaugyi-miniszterium-lantos-csaba-nagy-marton/

2023. január 13.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram