2021.11.11.

Megvédjük a rezsicsökkentés eredményeit, atomenergiára is szükség van a klímacélokhoz – 2021. 11. 11.

Európában mindenhol vészesen emelkednek a lakossági gázárak. Ezzel szemben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal napokban megjelent felmérése szerint októberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb Európában, míg a villamos energiáért a magyar háztartások fizették a legkedvezőbb árat az unióban – emlékeztetett közösségi oldalára feltöltött posztjában tegnap Varga Judit igazságügyi miniszter.

A magyar energiapolitika tehát működik, megvédjük a rezsicsökkentés eredményeit – nyomatékosította. Arra is emlékeztetett, tudjuk, hogy milyen az, amikor az állam nem áll az emberek mellé a szolgáltatókkal szemben, és tizenötször emeli a gáz árát, ahogyan azt tették a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején (2002 és 2010 között). Nem engedhetjük, hogy visszatérjen ez a sötét korszak – írta a miniszter, nem az emberek pénztárcáját kell terhelni, hanem a klímasemlegesség eléréséhez nélkülözhetetlen nukleáris és megújulóenergia-termelést kell továbbfejleszteni.

Be kell látni, hogy atomenergia nélkül nincs klímasemlegesség, nincs zöld jövő. Ezt pedig hazánk után már Emmanuel Macron francia elnök is felismerte, miután új atomerőművek telepítését jelentette be. Varga Judit szerint mindez azt bizonyítja, hogy nekünk, magyaroknak nem igazunk van, hanem mindig igazunk lesz.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20211111-megvedjuk-a-rezsicsokkentes-eredmenyeit-atomenergiara-is-szukseg-van-a-klimacelokhoz 2021. november 11.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram