2023.04.19.

Nagyon nehéz most előre látni az atomvárosban is

Bő három év telt el a jelenlegi önkormányzati választási ciklusból, ennek apropóján a megvalósult beruházásokról és a terveiről beszélt Szabó Péter polgármester. – A jelenlegi önkormányzati ciklusra is a hétéves gazdasági program, és az atomerőmű-építés kapcsán szükséges fejlesztések megvalósítását tűztük ki célul, mégpedig úgy, hogy mindezek révén komfortos legyen a város – mondta.

– A jelenlegi önkormányzati ciklusra is a hétéves gazdasági program, valamint az atomerőmű-építés kapcsán szükséges fejlesztések megvalósítását tűztük ki célul, mégpedig úgy, hogy mindezek révén komfortos legyen a város – mondta Szabó Péter polgármester. – A koronavírus-járvány, majd az energiaválság és a háborús infláció komoly kihívások elé állította az önkormányzatot. Örülök, hogy sikerült ezeket a helyzeteket úgy kezelnünk, hogy a lakosság biztonságban érezhette magát és a nehézségek ellenére is folyamatos fejlődésen ment keresztül a város – hangsúlyozta.

– A 2023-as költségvetési rendelet megalkotásakor a fenti okok miatt nehéz döntéseket kellett meghoznunk. A képviselő-testület egésze által megtárgyalt és elfogadott költségvetéssel stabil, biztonságos a város működése, és fejlesztésre is van egymilliárd forint – összegzett, hozzátéve, hogy most nehezebb előre látni, mint korábban bármikor. Mint mondta, a 2024-es költségvetést nyáron kezdik el tervezni. Addigra kiderül, hogy milyen szerződéseket sikerül kötni az energiaárak tekintetében. – Mindig optimistán állok a jövőhöz, még több beruházásra számítok – emelte ki.

A polgármester jelezte, hogy a Paks II.-es beruházáshoz kapcsolódóan elvégzendő feladatokról még 2015-ben készült egy tanulmány, amit folyamatosan aktualizálnak.

– Ennek megfelelően készültünk a szükséges infrastrukturális beruházásokra és haladunk a feladatokkal. A megvalósítás nagyban függ attól, hogy mennyi saját, illetve külső forrás áll a rendelkezésünkre. Ebben az önkormányzati ciklusban 15,7 milliárd forint állami támogatás érkezett Paksra, valamint pályázati forrásokat is nyert az önkormányzat, összesen közel 1,2 milliárd forintot – fogalmazott. – Az együttműködést, együtt gondolkodást szolgálják a lakossági fórumok, a jövőben is a lakossággal együtt gondolkodva kívánunk döntést hozni a várost érintő kérdésekben – fogalmazott a városvezető.

– Olyan beruházásokat hajtottunk végre, amelyek emelik a komfortérzetet, utcák, tömbbelsők, terek újultak meg, kerékpárút épült, korszerűsítések zajlottak intézményeinkben. Megújult az Atom tér és a Szentháromság tér, korszerűsödött a Táncsics tömbbelső, újjáépült a Kápolna utcai bölcsőde, valamint az utcák között felújították a Búzavirág és a Kálvária utcát. A helyi buszközlekedés elektromos járművekkel történik, és bővítették a vonalak számát – foglalta össze Szabó Péter, aki hozzátette, hogy polgármesterként a legnagyobb vágya, hogy visszaadják a Duna-partot a paksiaknak, ami folyamatban van.

Forrás:
Tolnai Népújság
2023. április 19.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram