2021.12.06.

„Ne térjünk le a fejlődést jelentő, előre vezető útról” – 2021. 12. 06.

„Magyarország előre megy, nem hátra” – ezzel a címmel tartott közös sajtótájékoztatót Süli János miniszter és Potápi Árpád János államtitkár pénteken Szekszárdon. Ahogy az előző években, 2022-ben is azt a családpolitikát folytatjuk, amely egyszerre támogatja a legifjabbakat és az időseket – jelentette ki Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Tolna megye 2. számú körzetének országgyűlési képviselője Süli Jánossal, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszterrel, a megye 3. számú körzetének országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatót „Magyarország előre megy, nem hátra” címmel.

– Ahogy az előző években, 2022-ben is azt a családpolitikát folytatjuk, amely egyszerre támogatja a legifjabbakat és az időseket – jelentette ki Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Tolna megye 2. számú körzetének országgyűlési képviselője Süli Jánossal, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszterrel, a megye 3. számú körzetének országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatót „Magyarország előre megy, nem hátra” címmel.

Az államtitkár hozzátette, a nemrégiben folyósított 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van az időseknek: „a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban, azt, amit a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal korábban elvett tőlük” – fogalmazott Potápi Árpád János.

Arról is beszélt, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. – A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket róni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették – emlékeztetett az államtitkár, majd kiemelte: az a családtámogatási rendszer, amit a jelenlegi kormány 2010 óta kialakított, hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok itthon tudjanak boldogulni, dolgozni, gyermeket vállalni és jövőt tervezni.

– További jó hír, hogy a gyermekes családok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Ezreket érint a választókerületemben, hogy januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé – ezt már Süli János mondta el. A miniszter úgy látja, az erőműbővítés is hozzájárul ahhoz, hogy a kormány a jövőben is kedvező áron tudjon villamosenergiát biztosítani a családoknak és a piaci szereplőknek.

Forrás: https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ne-terjunk-le-a-fejlodest-jelento-elore-vezeto-utrol-4246694/            2021. december 4.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram