2024.02.19.

Orbán Viktor: a jövő a zöldenergiáé

A jövő a zöldenergiáé, meg persze azoké, akik gyorsan és ésszerűen tudnak átállni - jelentette ki a miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.


Orbán Viktor azt mondta: miután visszataláltunk "a 2019-ben kényszerűségből elhagyott kocsiútra", azzal is számot kell vetni, hogy a világ közben sokat változott. A gazdaságban a zöldenergia korszaka már nem kopogtat az ajtón, hanem berúgta azt.
A kormányfő szerint a zöldátállás Magyarországnak épp kapóra jön, "két legyet üthetünk egy csapásra". Élhetőbb lesz az országunk, és kiszabadulhatunk a monarchia szétesése óta gyötrő energiafüggőségünkből is - mutatott rá.


A zöldátálláshoz Orbán Viktor szerint két dolog kell: a zöldenergiát meg kell termelni, és el kell tárolni. A mi tervünk az, hogy megépítjük Paks 2-t, Paks 1 üzemidejét meghosszabbítjuk, és szélsebesen felépítjük a kisebb-nagyobb naperőműveinket - emelte ki a miniszterelnök.

Forrás:
MTI
2024. február 17
.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram