2022.10.12.

Orbán Viktor: Magyarországon lesz energia és lesz biztonság!

A miniszterelnök hétfőn a magyar–német gazdasági fórumon mondott beszédet. Orbán Viktor hangsúlyozta: a következő években Magyarország olyan ország lesz, ahol lesz politikai biztonság, lesz fizikai biztonság és lesz energiabiztonság is.

A kormányfő közösségi oldalára felöltött videójában elmondta: „Magyarország biztosan a béke szigete lesz, akármi is történjen a következő időszakban”.

Orbán Viktor biztosított arról, hogy a háború ellenére is a fizikai biztonságot Magyarország továbbra is garantálja. Arról is szólt, hogy jelen állás szerint hat hónapra elegendő földgáztartalékunk van a gazdaság működtetésére és a lakosság ellátására egyaránt.

A miniszterelnök kijelentette, hogy nálunk van energia, nem kapcsoljuk le a nukleáris erőműveket, sőt ellenkezőleg, éppen most hosszabbítják meg a paksi erőmű üzemidejét. Új blokk építésébe kezdtünk ez pedig közép és hosszú távon biztosítani fogja az energiaellátást.

„A következő években Magyarország olyan ország lesz, ahol lesz politikai biztonság, lesz fizikai biztonság és lesz energiabiztonság is”

– fogalmazott. A magyar–német gazdasági együttműködést Orbán Viktor a továbbiakban is szorgalmazza, hogy „aki velünk együttműködik, az jól jár”.

Forrás:
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/10/11/orban-viktor-magyarorszagon-lesz-energia-es-lesz-biztonsag
2022. október 11.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram