2024.05.10.

Orbán Viktor: Nagy lehetőséget tartogat a nukleáris ipar területén megvalósítandó együttműködés

Nagy lehetőséget tartogat, hogy a Magyarország és Kína közötti együttműködést a nukleáris ipar teljes spektrumára ki tudjuk terjeszteni – emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Hszi Csin-ping kínai államfővel folytatott kétoldalú tárgyalások után csütörtökön Budapesten.

A magyar kormányfő – aki sajtónyilatkozatot tett a kínai államfővel – kiemelte: ez nem csupán gazdasági tény, hanem a bizalom kifejeződése is. A nukleáris ipar területén Magyarország komoly nemzetközi tapasztalattal és presztízzsel rendelkezik – húzta alá.

Több mint ötven éve vagyunk ebben az iparágban, és jelenleg is Európa legnagyobb nukleáris fejlesztése Magyarországon történik – közölte a miniszterelnök. Hozzátette: az a terv, hogy a következő évtized elejére már 60-70 százalék között lesz Magyarországon a nukleáris energia aránya.

Orbán Viktor megköszönte a kínai államfőnek, hogy meg tudtak állapodni arról: Magyarország újabb mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket exportálhat Kínába.

Forrás:
https://hirado.hu/belfold/cikk/2024/05/09/orban-viktor-nagy-lehetoseget-tartogat-a-nuklearis-ipar-teruleten-megvalositando-egyuttmukodes
2024. május 9.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram