2022.12.05.

Orbán Viktor: Összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit

Amikor bizonytalan idők vannak, akkor a jó szomszédi kapcsolat mindig felértékelődik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a Facebookra feltöltött videóban, amely pénteken, a szlovéniai Cirkovcében, a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén készült.

A kormányfő úgy fogalmazott: nagy érték, hogyha két szomszéd jó kapcsolatban van egymással, mi jó kapcsolatban vagyunk Szlovéniával, ezt az értéket meg kell becsülni és meg kell őrizni.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy hazánk a NATO keretein belül is együttműködik az országgal, légtérrendészeti feladatokat látunk el Szlovénia felett.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a két ország közti gazdasági kapcsolatok is kiválóak. Felhívta a figyelmet, hogy miközben Európa recesszióra és annak elkerülésére készül, addig a magyar-szlovén kereskedelmi forgalom rekordokat döntve 35 százalékkal nőtt. Egyre több beruházás érkezik Magyarországról Szlovéniába és fordítva.

Forrás:
https://hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2022/12/03/orban-viktor-osszekotottuk-magyarorszag-es-szlovenia-energiarendszereit
2022. december 3.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram