2023.07.11.

Oroszország jóváhagyta a Paks-2 építéséhez szükséges hitelt

Az információ az orosz hivatalos jogi információs portálon látott napvilágot. Megjegyzik, hogy Oroszország legfeljebb 10 milliárd euró összegű hitelt nyújt a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokkjának megépítésére – olvasható az oroszhirek.hu-n.

Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta: a magyar kormány azt követeli, hogy más országok ne próbálják akadályozni a Roszatom részvételével épülő Paks-2 atomerőmű projektet.

Szijjártó szerint Magyarországnak eddig sikerült elérnie, hogy az atomipart ne érjék szankciók. Megjegyezte ugyanakkor, hogy szankciók nemcsak írásban, hanem íratlanul is léteznek.

A diplomata emlékeztetett arra, hogy egyes országok továbbra is megpróbálják blokkolni a Paks–2 projektet, és Magyarország úgy látja, hogy ezek a lépések „szuverenitása elleni támadást” jelentenek, és „akadályokat gördítenek az energiabiztonságba történő beruházások elé”.

Forrás:
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230708-oroszorszag-jovahagyta-a-paks-2-epitesehez-szukseges-hitelt
2023. július 8.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram