2023.08.08.

Paks II.: éjjel-nappal épül a résfal

Kétműszakos munkarendben, 12 órás váltásban folyik a munka a két új blokk területén. Éjjel-nappal építik a résfalat, amelynek hossza 2,5 km, vastagság egy méter lesz. A kivitelező a német Bauer cég magyarországi leányvállalata. A blokkok területét függönyszerűen körülölelő vízzáró fal építésénél kétféle technológiát használnak. Elsőként az úgynevezett önszilárduló résiszapból készülő szakaszok építéséhez fogtak hozzá a szakemberek, ebből már több mint háromszáz méternyi elkészült augusztus első napjaira, illetve elkezdődött a vasbeton fal kivitelezése is.

A területen a Bauer Magyarország Kft. két MC 76-os réselőgépe dolgozik.

A résfal feladata egyrészt biztosítani, hogy a talajvíz csak ellenőrzött módon és minimális mértékben juthasson be a munkagödörbe, másrészt megakadályozni, hogy a résfalon kívül lecsökkenjen a talajvíz szintje, ami a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkjának tekintetében kiemelten fontos feltétel.

Forrás:
https://atombusiness.hu/atombusiness-belfold/paks-ii.-ejjel-nappal-epul-a-resfal
2023. augusztus 4.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram