2023.12.18.

Paks II.: ezer orosz szakember érkezhet családostól

A Paks II. beruházásánál az új blokkok építésével kapcsolatos munkákról rendszeresen tájékoztatást kap a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT).

A térség polgármesterei a napokban személyesen jártak az építései területen, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató adott átfogó képet a beruházásról. Hangsúlyozta, hogy a Paks II. Atomerőmű nemzetközi együttműködésben épül meg, abban számos nyugati beszállító részvételével. A kapcsolódó térségfejlesztési feladatokra térve elmondta, hogy az orosz fővállalkozó legalább 9 ezer fizikai munkás foglalkoztatásával számol. A cél, hogy számukra a leggyorsabban készüljön el a szükséges szálláshely. A terv az, hogy ezt a 6-os út, a Duna és az építési terület között alakítják ki. Működése szigetszerű lesz, azaz a területen lesznek üzletek, szolgáltatások, ügyintézési és kikapcsolódási lehetőség. Jákli Gergely azt mondta, hogy az orosz fővállalkozó tájékoztatása szerint várható még mintegy ezer magasabban kvalifikált orosz szakember érkezése családostól.

Forrás:
https://www.baon.hu/helyi-gazdasag/2023/12/paks-ii-ezer-orosz-szakember-erkezhet-csaladostol
2023. december 16.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram