2022.03.04.

Pakson kötött együttműködési megállapodást az ITM és a Linde Gáz Magyarország Zrt. – 2022. 03. 04.

Együttműködési megállapodást írt alá a hidrogéngazdaság térnyerése érdekében Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető miniszter és Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Pakson.

Hegedüs Ákos az aláírás előtt tartott tájékoztatón közölte: a cég vállalja, hogy zöld hidrogéngyártó kapacitást épít ki, töltőállomás-infrastruktúrát hoz létre Magyarországon, amelyhez a zöld hidrogént is biztosítja. Emellett megvizsgálják egy új, töltőállomást gyártó kapacitás megvalósítását – tette hozzá.

Palkovics László elmondta: a 2021-ben elfogadott nemzeti hidrogénstratégia a hidrogénnek a közlekedés, ipar területén zöld hajtóanyagként való felhasználására, illetve az energia tárolására épül. Rámutatott: mára energiaválság alakult ki, "kitört egy háború, amely Európa és a világ energiahelyzetét meg fogja változtatni".

Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter – egyben a paksi választókerület KDNP-s országgyűlési képviselője és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje – kiemelte: a megújuló és az atomenergia rendszereinek hatékony üzemeltetésében nagy szerepe van az e-mobilitásnak és a hidrogéngazdaságnak.

Forrás: https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2022/03/pakson-kotott-egyuttmukodesi-megallapodast-az-itm-es-a-linde-gaz-magyarorszag-zrt

2022. március 3.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram