2022.07.18.

Baromfi- és kocaállomány után igénybe vehető kivételes alkalmazkodási támogatás

A pályázat megnevezése

Baromfi- és kocaállomány után igénybe vehető kivételes alkalmazkodási támogatás

A pályázat tárgya és célja

Az Agrárminisztérium pályázati felhívása baromfi- és kocaállomány után igénybe vehető kivételes alkalmazkodás támogatása igénylésére, a termelési feltételek megfelelő biztosítása érdekében.

A támogatás célja, hogy a baromfi- és sertéságazatot jelenleg sújtó, kivételesen magas mértékű termelési költségek részbeni ellentételezésével hozzájáruljon a termelési feltételek biztosításához és ezen keresztül az élelmiszerbiztonság folyamatos fenntartásához és a piaci egyensúlyhiányok kezeléséhez.

 

Összefoglaló

A támogatás formája:

Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke:

A támogatás mértékét állategység alapon, állatfajonként számítják ki

A támogatás keretösszege:

Baromfi esetében 4.262.803.912 Ft, koca esetében 2.000.000.000 Ft

A pályázat kiírója:

Agrárminisztérium

A pályázat benyújtásának határideje:

2022. július 25.

Megvalósítás helye:

Országos

Releváns szakterület:

Gazdálkodás

Támogatható tevékenységek

A támogatás alapja a 2022. július 14-ig bejelentett és nyilvántartásba vett kiszállítás szerinti állatlétszám vagy  - baromfi-törzsállományok esetében - a nyilvántartás szerint a kérelmező tenyészeteiben 2022. március 31-én élőként nyilvántartott, benn álló növendék vagy termelő állatlétszám.

A rendelet zárórendelkezésében módosított egyéb támogatásokat is, köztük a méhészeti járművekre igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatás keretét 100 millió forintról 115 millióra, a haszongalamb vásárlásához nyújtott, de minimis támogatás keretösszegét pedig 50 millióról 78 millió forintra emelte.

A pályázók köre

A magas takarmányárak miatt nehéz helyzetbe került sertés- és baromfiágazatok igényelhetnek támogatást.

A támogatási kérelmet a baromfi- és kocatartó elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül jogosult benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Link a pályázati felhíváshoz

A pályázatokról a PályázatMenedzser.hu pályázatfigyelő szolgáltatásából értesülünk.
7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
apartmentbooktagmap-markercalendar-fullpie-chartchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram