2022.02.25.

Mezőgazdasági kisüzemek támogatása (újra pályázható)

A pályázat megnevezése

Mezőgazdasági kisüzemek támogatása (újra pályázható)

A pályázat tárgya és célja

Magyarország Kormányának felhívása mezőgazdasági kisüzemek támogatására a vidéki térségekben működő mezőgazdasági vállalkozások piaci pozíciójának stabilizálására és termékszerkezetének fejlesztésére irányul, az általuk megtermelt alapanyagok feldolgozásának és a hagyományos, kézműves termékeik előállítási technológiájának korszerű megvalósítása érdekében.

A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja című pontja egy új szakasszal került kiegészítésre, így a támogatási kérelmek benyújtására a hetedik szakasz keretében, 2022. november 17.-2022. november 30. között van lehetőség.

Jelen felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztését célzó tevékenységek támogatásán keresztül.

Összefoglaló

A támogatás formája:

Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke:

15.000 eurónak megfelelő forintösszeg

A támogatás keretösszege:

2,5 milliárd Ft

A pályázat kiírója:

Magyarország Kormánya

A pályázat benyújtásának határideje:

2022. november 17. - 2022. november 30.

Megvalósítás helye:

Országos

Releváns szakterület:

Mezőgazdaság

Támogatható tevékenységek

A támogatást igénylő az üzleti tervben vállalja, hogy legkésőbb a Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 euró STÉ üzemnagyságot, vagy a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót, attól függően, hogy mely tevékenység alapján tette vállalását és kapott Támogatói Okiratot.

A pályázók köre

Őstermelők vagy mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók, vagy szociális szövetkezetek, amennyiben megfelelnek az előírt feltételeknek.

Link a pályázati felhíváshoz

A pályázatokról a PályázatMenedzser.hu pályázatfigyelő szolgáltatásából értesülünk.
7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
apartmentbooktagmap-markercalendar-fullpie-chartchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram