2024.03.21.

Pályázat Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs támogatásra

A pályázat megnevezése

Pályázat Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs támogatásra

A pályázat tárgya és célja

Magyarország Kormányának pályázati felhívása mezőgazdasági termelők számára, a NATURA 2000 gyepterületek fenntartásának földhasználati szabályairól szóló rendelet szerinti földhasználati előírások megvalósításából felmerülő többletköltségek és elmaradó bevételkiesés ellentételezésére.

Összefoglaló

A támogatás formája:

Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke:

100%

A támogatás keretösszege:

36,1 milliárd Ft

A pályázat kiírója:

Magyarország Kormánya

A pályázat benyújtásának határideje:

Támogatási kérelmet a 2024. évtől a 2027. évig a tárgyévi egységes kérelem keretében, annak benyújtására nyitva álló időszakon belül az egységes kérelembenyújtás szabályai szerint kell benyújtani.

Megvalósítás helye:

Országos

Releváns szakterület:

Mezőgazdaság

Támogatható tevékenységek

Támogatható területek

A 275/2004. Korm. rendelet alapján kijelölt és a MePAR-ban lehatárolt Natura 2000 gyep hasznosítású területek, ideértve az ideiglenes gyepeket és a fás-bokros gyepterületeket.
A támogatással érintett terület legalább 1,0 hektár gyep hasznosítású terület, a legkisebb támogatható tábla méret 0,25 ha.
Amennyiben a támogatási kérelemben benyújtott igényelt táblaterület, illetve igényelt tábla több, mint 50%-a az adott tematikus fedvényre esik, akkor az adott tábla egész területe az adott fedvényre esőnek tekintendő.

A pályázók köre

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be az a mezőgazdasági termelő, aki
a) a 275/2004. Korm. rendelet alapján kijelölt és a MePAR-ban lehatárolt Natura 2000 gyepterületen gazdálkodik, ideértve az ideiglenes gyepeket és a fás-bokros gyepterületeket, és
b) a kérelmében megjelölt mezőgazdasági területekre nézve a támogatási időszak végéig a KAP Vhr. 61. §-a alapján jogszerű földhasználónak minősül.

Link a pályázati felhíváshoz

A pályázatokról a PályázatMenedzser.hu pályázatfigyelő szolgáltatásából értesülünk.
7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
apartmentbooktagmap-markercalendar-fullpie-chartchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram