2024.05.21.

Példát mutat a Paksi Atomerőmű Év Fiatal Tehetsége díjazottja

Tanácsaival, lényeglátó gondolkodásával igyekszik mindenkiből kihozni a legjobbat MVM Prima Díja kapott az atomerőmű fiatal munkatársa, aki kiemelt csoportvezetőként dolgozik, példaértékű módon. Két területen is kulcsszerepe van. Jelenleg is képezi magát, készül a második diplomája megszerzésére, jövőjét is a jelenlegi munkahelyén látja.


Miután a reál tudományok iránt mutatott érdeklődést, Domokos Gergő Pakson, az Energetikai Szakközépiskolában végezte el a középiskolát, majd a technikumhoz szükséges nyári gyakorlatát a Paksi Atomerőmű Zrt. Villamos Karbantartási Osztályán töltötte. A zombai ifjú az elektronikai technikusi végzettségét is itt szerezte. Az ESZI után útja logikusan vezetett Pécsre, az ottani egyetem villamosmérnöki karára.


Felsőfokú tanulmányai idején az ilyenkor szokásos gyakorlat keretében tért vissza 2020-ban Paksra az MVM Nukleáris Karbantartó zrt.hez mint gyakornok. Megtetszett neki az atomerőművi kollektíva, az ott végzendő munka. 2021. március 16-án kezdte meg karrierjét Domokos Gergő az MVM NUKA Zrt.-nél, ahol a cég oszlopos tagjává vált.


Az egész csoportközösséget támogatja a munkája

A minősítés talán túlzásnak tűnik, ám valójában nem az. Ezt igazolja az a tény, hogy az immár kiemelt csoportvezetőként, saját irodájában dolgozó fiatal, tekintettel példaértékű munkájára, nemrég az MVM Prima Év Fiatal Tehetsége Díját vehette át.
Nem akármilyen feltételek teljesülése alapján ítélhető oda ez a legmagasabb szintű elismerés. A feltételek között szerepel az egész cégcsoport sikeréhez való hozzájárulás, stratégiai fontosságú projektben való közreműködés, az egész csoport közösségét támogató munka és a csoport értékének példamutató képviselete.


Mindig a megoldást tartja szem előtt

A díjátadáskor elhangzó méltatás megerősítette: maradéktalanul rászolgált MVM Prima Díjára. Íme, egy részlet a laudációból: „Számos projekt mellett, kulcsszerepe van a Paksi Atomerőmű jelenlegi két legnagyobb projektjének – turbinateljesítményszabályozó rekonstrukció és szabályzóköri rekonstrukció – előkészítésében.


Tanácsaival, lényeglátó gondolkodásmódjával igyekszik mindenkiből kihozni a legjobb teljesítményt, munkához való hozzáállásával mindenki számára példát mutat.


Komplex látásmódjával az innovatív megoldások kidolgozásából is kiveszi részét.”


Képességeinek folyamatos fejlesztése is fontos

„Elkötelezett a társaság iránt, a napi munkavégzésben célja a megrendelők számára a legmagasabb minőségű szolgáltatás biztosítása.


Munkabírása és problémamegoldó készsége rendkívüli, minden esetben a megoldást tartja szem előtt. A kivitelezői szakágak és a Projekt Osztály közti jó kapcsolatot tovább erősítette. Egyéni képességeinek folyamatos fejlesztését is nagyon fontosnak tartja, ezért a mindennapi munka mellett jelenleg mérnökközgazdásznak tanul.” Értéket kíván teremteni Azért ne gondoljuk a fentiek alapján, hogy Domokos Gergő szemhatárán nincs semmi az atomerőmű épületén túl. Szeret utazni, kedvenc célállomásai között ott van Egyiptom, Görögország és Olaszország.


Korábban előszeretettel űzte a labdarúgást, a kosárlabdát, manapság szurkolóként van ott a meccseken. Emellett kedveli a természetet, a vízpartot, ahol a horgászás örömének is hódol.


A díjat mindenesetre óriási megtiszteltetésként élte meg.

– Boldog vagyok és egyben motivált is – osztotta meg örömét.
– Célom, hogy munkatársaimmal együtt, az MVM Csoport stratégiáját követve teremtsünk értéket.
Az egykori zombai fiatal egyébként már Pakson lakik.
A költözésnek üzenetértéke van. Azt jelenti – mint azt lapunknak meg is erősítette –, hogy jövőjét az atomerőműben képzeli el.

Forrás:
Tolnai Népújság
2021.május 21.

    7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
    chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram