2023.05.26.

 „Sem a járvány, sem a szankciók nem akadályozták a paksi bővítést”

A Roszatom szakemberei által végzett paksi atomerőmű-bővítés egy pillanatra sem állt le, még a koronavírus-járvány és a szankciók ellenére sem – hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern főigazgatója csütörtökön Szentpéterváron, a Nyevszkij nemzetközi ökológiai kongresszuson.

Függetlenül az Európai Unióval való kapcsolatainktól, ez a projekt rendkívül fontos számunkra. Kétségtelenül ez mindig is egy elsőbbséget élvező projekt volt, jelenleg is az, és lesz számunkra, és ez válasz arra a figyelemre és támogatásra, amelyet a magyar vezetés szentel neki. Az építkezés egy pillanatra sem állt le, a járvány és a szankciók ellenére sem – mondta Lihacsov.

A Roszatom főigazgatója elmondta, hogy a magyar partnerek szeretnék „még inkább felgyorsítani a projektet, hogy még az évtized végéig az ország megkaphassa az első blokkot”. „Ehhez bizonyos szervezési és jogi erőfeszítésekre lesz szükség. Mindent elkövetünk, hogy kollégáinkat ne hagyjuk cserben” – tette hozzá Lihacsov.

Forrás:
https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/05/sem-a-jarvany-sem-a-szankciok-nem-akadalyoztak-a-paksi-bovitest
2023. május 25.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram