2022.01.11.

Süli János: a paksi új blokkok száz évre biztosítják a fejlődést

Hatvan évre akarunk biztonságos atomerőművi blokkokat építeni, a Paks jövője szorosan összefügg a megvalósítással, ehhez további összefogásra is szükség van – mondta újévi pohárköszöntőjében Süli János, a Paks 2 beruházás megvalósításáért és üzembe helyezésért felelős miniszter a Csengey Dénes Kulturális Központ aulájában, 2022. január 9-én.

Emlékeztetett arra, hogy a város az atom, a sport, a kultúra otthona és most már zöld település is, hiszen a teljes tömegközlekedés mellett más ágazatok is elektromos és hidrogénüzemeltetésű gépjárműveket használnak. Célkitűzés, hogy a hagyományos szén-dioxid kibocsátás tovább csökkenjen a városban.

Felidézte: nehéz éven vagyunk túl. – Arra is számítunk, hogy kilábolunk a járványból – fűzte hozzá. Arra kért mindenkit, hogy aki még nem tette, vegye fel az oltást, így elkerülhetjük a tragédiákat – jegyezte meg.

A beruházás előrehaladásával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a Társaság várja a nukleáris hatóságtól a létesítési engedélyt. Süli János pohárköszöntőjében köszönetet mondott mindenkinek a munkájáért. –   Jó egészséget kívánok az újesztendőben a ránk váró feladatokhoz – tette hozzá.

Forrás: PaksPress, 2022. január 11.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram